Iată că revenim cu Baschet !

După cum am anunţat deja în secţiunea "Evenimente", Olimpia CSU Brașov a avut de disputat un meci extrem de greu, cu liderul ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Ieri, la Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe, spectatorii prezenți în număr foarte mare au avut parte de un adevărat spectacol !

Incredibilă atmosfera din tribune, încărcată de suporteri ai ambelor echipe !

Deşi "Olimpicele" au pierdut meciul cu scorul 81-74 ( 20 - 17, 17 - 21, 23 - 14, 21 - 22), au arătat că se pot bate de la egal la egal cu orice echipă din Liga Națională de Baschet Feminin !

Fetele antrenate de Dan Calancea și Nenad Marinkovic au demonstrat pe teren că diferența de valoare între cele două echipe este aproape inexistentă.

Meciul nu a început chiar bine pentru noi, echipa din Sfântu Gheorghe conducând deja cu 12-0 după primele patru minute și jumătate de joc.

Apoi Sonia Ursu a reușit să înscrie de două ori din spatele liniei de trei puncte și fetele noastre au egalat la 15.

Primul sfert s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 20 - 17.

Următoarele zece minute de joc au fost o demonstrație fenomenală de baschet a fetelor de sub Tâmpa !

Cu Zorica Mitov, excelentă în apărare și extrem de exactă din spatele liniei de trei puncte, cu Britney Jones și Sonia Ursu foarte active și cu Natașa Bucevac foarte exactă în joc, „Olimpicele” au câștigat sfertul secund cu scorul 21 - 17 și au intrat la odihnă în avantaj de un punct, scor 38 - 37.

Din nefericire „banca” mult mai scurtă a brașovencelor și-a spus cuvântul în partea secundă.

În sfertul trei jocul a fost echilibrat, dar pe final brașovencele au pierdut șase mingi la rând și au permis echipei gazdă să se distanțeze pe tabela de marcaj.

În ultimul sfert s-a jucat cap la cap și cu un minut înainte de final, echipa din Sfântu Gheorghe avea opt puncte avans pe tabela de marcaj.

Mitov a reuşit o aruncare de trei puncte, ajungându-se astfel la o diferență de doar 5 puncte în favoarea gazdelor, cu numai 40 de secunde rămase de joc !

Din păcate, oboseala pe final de meci și-a spus cuvântul și gazdele s-au impus la final cu scorul de 81-74.

Pentru „Olimpice” au marcat Britney Jones - 27 de puncte, Zorica Mitov - 13, Sonia Ursu și Natașa Bucevac - câte 12 puncte fiecare și Carla Bartee - 10 puncte.

Partida de la Sfântu Gheorghe s-a dovedit a fi o excelentă propagandă făcută baschetului feminin !

Marius Marinescu - observatorul partidei, a declarat la final că acesta a fost cel mai bun joc de baschet feminin pe care l-a văzut în acest sezon în cadrul întrecerii interne !

Şi da, "Olimpicele" au pierdut această confruntare, dar au demonstrat că sunt o ECHIPĂ mai presus de toate, etalând un joc de adevărate Campioane !

Fetele de la Olimpia CSU Brașov vor disputa următorul meci în deplasare, cu formaţia celor de la Universitatea Cluj.

BRAVO, FETELOR ! Aţi fost GROZAVE !