Bun venit în editorialele de Tir Sportiv !

Cea de-a 5-a Ediţie a Campionatelor Mondiale de Tir Sportiv s-a desfăşurat anul acesta între 5 şi 12 Octombrie, la Al Ain, în Emiratele Arabe Unite.
Primitorul şi frumosul oraş Al Ain, cunoscut ca şi Oraşul Grădinilor, datorită extinselor sale zone verzi, a găzduit peste 300 de participanţi din 28 de ţări din întreaga lume. Ceremonia de deschidere a avut loc la impresionanta clădire "Crescent Building" din Campusul Universităţii Maqam.

Şi desigur, după cum ne aşteptam, la acest eveniment deosebit am fost reprezentaţi de sportivul nostru Rareş Ion, Multiplu Campion Naţional !
Ştim desigur că nu e uşor pentru Rareş să îşi împartă activitatea între cea de sportiv şi cea de student al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane din cadrul Universităţii Transilvania Braşov.
Şi totuşi o face şi este întru totul dedicat! Fapt demonstrat în mod cert de rezultatele cu care ne înalţă !

Rareş a făcut parte din Echipa României, care s-a întors de la Mondiale cu două medalii de argint !!
Trioul Rareș Ion - Alexandru Săucă - Vlad Săcăleanu a obținut două medalii de argint la proba pe echipe, atât la 50 de Metri Pistol Liber, cât și la 10 Metri Pistol cu Aer Comprimat, fiind surclasat la foarte mică distanță de echipa Poloniei.
Bilanțul a fost încheiat de Rareş cu un loc 5 la proba de Pistol cu Aer Comprimat și un alt loc 6 la proba de Pistol Liber.

Iată şi  rezultatele tehnice:

Pistol Liber 60f
- loc II echipa: RAREŞ ION, Săucă Alexandru şi Săcăleanu Vlad - 1612p
- loc VI individual RAREŞ ION 543p – 111,0p Finala

Pistol aer comprimat 10m
- loc II echipa: RAREŞ ION, Săucă Alexandru şi Săcăleanu Vlad - 1703p
- loc V individual RAREŞ ION 574p – 132,0p Finala

"Sunt mulţumită de prestaţia sportivului meu. Este nevoie acută de cât mai multe starturi internaţionale. Numai aşa îşi poate stabiliza cunoştinţele acumulate şi îşi poate mări performanţele internaţionale, ajungând până la obţinerea calificării pentru Jocurile Olimpice din 2016."
~ a declarat Antrenor Prof. Cristina Bălan.

BRAVO RAREŞ !! FELICITĂRI, CRISTINA !!